dimecres, 28 de febrer del 2018

Dones Reporteres cedim aquest espai als nostres companys, els Homes Igualitaris




Manifest davant la Vaga feminista del 8 de març

L'associació HOMES IGUALITARIS (AHIGE Catalunya) se suma a la "Vaga Feminista" i a tots els actes programats per al dia 8 de març del 2018, dia internacional de la dona.
Homes Igualitaris (AHIGE Catalunya) pertany al Moviment d'Homes per la Igualtat, se sent part del Moviment feminista i del Col·lectiu LGTBQ + per a la superació del sistema patriarcal i de la fòbia a la diversitat sexual.
Per això ens sentim cridats a participar activament en totes les accions que s'estan programant perquè el 8 de març no sigui un dia de celebració sinó de reivindicació i protesta davant de les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen les dones, però també d'exigència d'un nou model social, just, democràtic i igualitari.
Aquest 8 de març serà important, però ho és més encara el procés que està duent a terme el feminisme renovant-se generacionalment i penetrant totes les capes de la societat. Aquesta vaga incideix en tots els sectors i a diferents nivells: cures, consum, laboral i estudiantil. El seu objectiu principal és demostrar al món, als governs i a la societat que les dones són imprescindibles perquè el món funcioni.
Els homes estem cridats a donar-hi suport. El fet que la crida a la vaga estigui adreçada a les dones no vol dir que els homes haguem de restar de braços creuats sinó que, tot i que secundari, el nostre paper ha de ser actiu, tant en aquesta vaga com la resta de l'any. Aquesta vaga és una crida a la reflexió col·lectiva.
Pel que fa a la vaga de cures, les nostres companyes criden l'atenció sobre el paper fonamental de les cures que no poden aturar-se. Per aquesta raó, els homes tenim un paper important: hem d'assumir la totalitat del treball reproductiu i de cura d'aquest dia i tenir el ferm propòsit de compartir-los de manera igualitària amb les nostres companyes durant tot l'any. Ja no tenim excuses per defugir les nostres responsabilitats.
Pel que fa a la vaga de consum, no comprem cap producte o servei, més enllà dels imprescindibles; evitem el consum en comerços on les dones es troben en males condicions laborals, així com denunciem la publicitat sexista.

Pel que fa a la vaga laboral, facilitem que les companyes vagin a la vaga. Home, si ets empresari no descomptis el dia ni prenguis represàlies. Si ets treballador, assumeix-ne els serveis mínims i reparteix el teu salari del dia amb elles.
Pel que fa a la vaga estudiantil, donem suport a les teves companyes, tot acompanyant-les en la vaga o facilitant-les els apunts del dia.
HOMES IGUALITARIS (AHIGE Catalunya) participem i fem nostres totes i cadascuna de les reivindicacions de la Comissió 8 de març i les diferents Assemblees Provincials.
Fem una crida a tots els homes integrats en grups d'homes per la igualtat i a la població masculina en general perquè, des de posicions feministes contràries als mandats masculins tradicionals, facilitin i ajudin perquè aquesta vaga sigui un punt i seguit per tal de visibilitzar la importància social que tenen els treballs de cures i domèstics, defensar amb elles els seus drets sexuals i reproductius, la coeducació, l'ensenyament laic i respectuós amb la diversitat, la fi de les violències masclistes, la defensa d'un model econòmic nou, social i ambientalment sostenible que defensi les persones davant del patriarcat i al capitalisme que imposen la seva lògica de benefici i acumulació, generant desigualtat, relacions de poder i destrucció de recursos i mostrar un contundent rebuig a les fronteres i les seves conseqüències.
Instem als poders públics que les polítiques públiques estiguin dirigides a aconseguir la igualtat real i aportin els recursos econòmics necessaris per a dur-les a terme.